Brownie

220g tummaa suklaata
250g vähäsuolaista voita
200g sokeria
4 kananmunaa
100g vehnäjauhoa
pähkinärouhetta

Voi ja paloiteltu suklaa sulatetaan kattilassa, muut ainekset lisätään järjestyksessä puulastalla sekoittaen.

Sopiva määrä pyöreään astiaan, halkaisijaltaan n. 28cm ; tupla-annos uunipellillistä varten.

Paistetaan 180°C korkeintaan 15min ; vähemmällä tulee mehevämpää!

Meillä pähkinä korvataan varsin isokokoisilla suklaakökkäreillä, jotka vartin uunissa pidon jäljiltä jäävät vielä möhköiksi. Kakkua ei myöskään syödä tuoreeltaan, vaan se lätkäistään jääkaappiin, ja se on parhaimmillaan noin vuorokausi valmistumisen jälkeen. Näin talvella pääsee jo nopeammin kaakun kimppuun, sillä parvekkeella nollassa asteessa herkku jäähtyy kiitettävän nopeasti jähmeään megahyvyyteensä.